22,00 лв.

Символът Омега

Стив Бери
22,00 лв.

Гентският олтар е най-оскверняваното произведение на изкуството в света. Тринайсет пъти е бил обект на вандалски посегателства, разглобяван на съставните си части или просто откраднат. Защо? Каква тайна се крие в него?

На сцената се появява служителят на ООН Никълъс Лий, следовател към Службата за културни връзки и разследвания на ЮНЕСКО. Работата му е да опазва световното културно наследство, което включва всичко – от безброй малко известни артефакти до безценни национални реликви.

При свое частно пътуване до Белгия Ник неволно се озовава по следите на един обвеян с легенди панел от Гентския олтар, откраднат през 1934 г. и оттогава в неизвестност. Скоро след това се оказва въвлечен в ожесточен конфликт, тлял близо две хилядолетия. От едната страна са Девиците от Ордена на свети Михаил, тайно общество на монахини-пазителки на една свещена истина. Срещу тях е изправен самият Ватикан, който от векове се опитва да открие и сложи ръка върху тайната им. По вина на Ник монахините най-после са разкрити, а дълго пазената им тайна е изложена на смъртна заплаха – уязвимост, от която Ватиканът светкавично се възползва, прибягвайки до услугите на амбициозен кардинал и корумпиран архиепископ, всеки от тях преследващ свои собствени користни цели.

От лениво течащите канали на Гент през извисяващите се към небето бастиони на Каркасон, до едно абатство, сгушено във френските Пиренеи, Ник Лий влиза в яростен сблъсък с безскрупулни съвременни кръстоносци, тръгнали на поход за заличаване на една потресаваща истина от миналото на човечеството. Успех или провал, живот или смърт – всичко зависи от символа „Омега“.

Информация за "Символът Омега"
  • Език Български
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация