17,99 лв.

Син на слънцето. Разкази

Джек Лондон
17,99 лв.

„Дейвид Грифитс имаше зорко око, веднага забелязваше всичко необичайно, което обещаваше ново приключение…“ – този цитат разкрива главния герой и очертава основните сюжетни линии в книгата.

Смелият син на слънцето плава между островите, попада в капаните на стихийни природни бедствия и се сражава със зли пирати. Пред очите му се редят картини от екзотични острови и от бита на още по-екзотичните им обитатели.

Алойзи Пенкбърг – друг забележителен персонаж, е напълно безполезен пияница, който попада в ръцете на капитан Грифитс и се превръща в напълно нов човек. Образите на героите са пресъздадени ярко и изразително, макар и с лека ирония, и заедно с живописните описания на природните картини представят непосилната задача дивите племена да бъдат опитомени, както и колко е трудно да се опази крехкото примирие с местните.

Тази книга е търсено и желано четиво за всички почитатели на Джек Лондон, особено за онези, които са запленени от приключенията в далечни и непознати земи.

Информация за "Син на слънцето. Разкази"
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 x 20
Джек Лондон
За автора

Джек Лондон е писател, роден в САЩ през 1876г. и починал 1916г. Още от малък му се налага да се справя с всякакви трудности в живота и затова основната тема в произведенията му е темата за физическото и морално оцеляване.