18,00 лв.

Сингапур и изграждането на съвременна Азия

Джийван Васагар
18,00 лв.

През 1965 г. по икономическо развитие Сингапур се равнява с Йордания. Сега надминава Япония! След Втората световна война градът се оказва отделен от Малайзия и без никакви перспективи. Но пророческата визия на един човек – Ли Куан Ю, се оказва нужното един малък остров с разделено етнически и религиозно население, с крехка икономика и заобиколен от враждебни съседи, да поеме по предначертания път към първия наистина глобализиран град в цяла Азия.

В книгата са показани различните страни на сингапурския успех – от образованието и здравеопазването до изкуствата, политиката и демографските предизвикателства. Описано е как само за половин век изключителният фокус и визия на Ли Куан Ю изковават диверсифицирана икономика и ясна национална идентичност, основани на нулева търпимост към посредствеността и корупцията. Изследвани са и тъмните кътчета зад бляскавите фасади на небостъргачите – непоклатимия авторитарен контрол, драконовите закони и крутите мерки срещу политическите съперници на управляващите.

Джийван Васагар е авторитетен бивш кореспондент на „Файненшъл Таймс“ в Сингапур и Малайзия. Той ни повежда на осветляващо пътешествие из миналото, настоящето и бъдещето на една нова държава, която приковава вниманието на най-големите световни държавници. Но най-важното е как този град и неговият лидер промениха не само Китай и Югоизточна Азия, а и целия свят.

Информация за "Сингапур и изграждането на съвременна Азия"
  • Език Български
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 16 х 23 см.
За автора

Няма добавена информация