18,00 лв.

Сладко отмъщение АД

Юнас Юнасон
Колибри
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
18,00 лв.

След двайсетгодишна кариера като журналист, медиен консултант и телевизионен продуцент шведският писател Юнас Юнасон (р. 1961) се отдава само на писане.

Ето какво казва той:

"Винаги съм бил писател. Просто първо трябваше да свърша някои други неща.
И ги върших до деня, в който се събудих и установих, че вече не съм на 23, а на 48.
Тогава разпродадох всичко, установих се в Швейцария и с лаптопа в скута написах „Стогодишният старец“.
Пет издателства го отхвърлиха, шестото го издаде в 7 000 екземпляра. Впоследствие продадоха 10 милиона. Достатъчно, за да се окуража да продължа."

И Юнасон продължава. Петия му роман, „Сладко отмъщение АД“, издателствата купуват още преди да са прочели и едно изречение.

Действието ни пренася в един свят, в който се срещаме с безскрупулния националист Виктор Алдерхайм, с бившата му жена Йени, с бившия му син Кевин, с масайския лечител Оле Мбатиан, с покойната южноафриканска художничка експресионистка Ирма Стърн и накрая, но не на последно място, с основателя на дружеството „Сладко отмъщение“ Хюго Хамлин.
Към когото се обръщат Йени и Кевин, които има за какво да отмъщават на Виктор.
Заедно с Оле и Хюго те ще пътуват от Стокхолм до Лондон, Ню Йорк и кенийската савана в напрегната надпревара за наследството на голямата художничка и в опити да отмъстят на безсърдечния Виктор.
Кой ще получи наследството, ще успее ли планът за отмъщението и дали ще е толкова сладко, колкото героите са очаквали?
И този път Юнас Юнасон е написал странен, абсурден, сюрреалистичен роман, разказвайки ни една чудесна – и както винаги смешна – история, изпълнена с поетична справедливост.

Информация за "Сладко отмъщение АД"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор Швеция
  • Размер см 13 х 20 см.
Юнас Юнасон
За автора
Юнас Юнасон е роден на 6 юли 1961 г. в Векшьо, Швеция. Учи шведски и испански в университета в Гьотеборг. Работи като журналист в местен вестник и във вечерния шведски таблоид „Експрес“.
След двайсетгодишна кариера като журналист, медиен консултант и телевизионен продуцент шведският писател Юнас Юнасон решава да започне нов живот. Продава цялото си имущество в Швеция и се премества в малко градче край езерото Лугано в Швейцария, където се отдава на писане и след три години издава първия си роман... и първия си шедьовър: „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“. Преведен на 35 езика и достигнал тираж от 4,5 милиона екземпляра.