9,90 лв.

Приключенията на капитан Алатристе: Слънцето на Бреда

Артуро Перес-Реверте
Еднорог
Изчерпано количество
9,90 лв.

Книга от поредицата за приключенията на капитан Алатристе от испанския писател и журналист Артуро Перес-Реверте Гутиерес.

Каква тайна крие “Предаването на Бреда” от Веласкес и защо липсват някои от стиховете в “Обсадата на Бреда” от Педро Калдерон де ла Барка? Отговорите на тези въпроси Артуро Перес-Реверте открива в един стар ръкопис - спомените на Иниго Балбоа, войник във Фландрия и Италия, поручик-знаменосец, сражавал се при Рокроа, капитан от гвардията на крал Филип ІV. Същият този ръкопис и някои неизвестни подробности, свързани с паметни събития от испанската история, дават основата на поредицата “Приключенията на капитан Алатристе”.

Фландрия, 1625 г. Пред стените на Бреда капитан Алатристе, редом с верния си помощник Иниго Балбоа, се сражава за честта на Испания. Гладът и страданията не успяват да сломят духа на испанската войска. Младият Иниго за първи път се сблъсква с ужаса и безмилостните закони на войната, осъзнава нейното безумие и величието на обикновения войник. С гордост и мъка Иниго описва последните велики битки на испанските легиони.

Капитан Алатристе е един от безименните герои, благодарение на които обсаденият град най-сетне е върнат на испанската корона – исторически миг, запечатан в една от най-прочутите картини на Диего Веласкес. Алатристе оцелява в метежи, дуели и кървави сражения – но човекът, който държи на своето достойнство и чест, винаги пречи някому...

Информация за "Приключенията на капитан Алатристе: Слънцето на Бреда"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2007
  • Националност автор Испания
  • Размер см 13 x 20 см.
Артуро Перес-Реверте
За автора

Артуро Перес-Реверте

Виж всички заглавия от автора

Артуро Перес-Реверте Гутиерес е испански писател и журналист, член на Испанската кралска академия, роден в Картахена, област Мурсия на 25 ноември 1951г.  Следва за бакалавър по журналистика и политология. Работи като военен репортер 21 години. Първите му стъпки в журналистиката прави в ежедневника „Пуебло“, където остава 12 години. През 1977, едновременно с тази работа и заедно с колегата си Висенте Талон основава списанието „Дефенса“, на който е главен издател. Задълженията му като кореспондент го принуждават да напусне издателството. След като напуска, постъпва в „Телевизион Еспаньола”, където работи още 9 години. През 1994 оставя професията си като репортер и се посвещава изцяло на литературата. Започва кариерата си на писател през 1986 г. с издаването на „Майсторът по фехтовка“, макар че вече е публикувал с неголям успех краткия роман „Хусарят“. От 1991 е сътрудник на неделната притурка на вестник „Ел Семанал“. Досега е публикувал осемнадесет романа и няколко сборници със статии. Романите му „Майсторът по фехтовка“, „Фламандският майстор“ и „Клуб Дюма“ са адаптирани за кино с успех, последният под названието „Деветата порта“ и режисиран от Роман Полански. През 2006 се появява на екран филмът „Алатристе“ на Августин Янес, базиран на поредицата „Капитан Алатристе“.