12,00 лв.

Слава

Даниел Келман
Колибри
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
12,00 лв.

Книга-шедьовър от немския автор Даниел Келман.

Роман в девет истории:
 - служител в компания за мобилни комуникации
 - писател и неговата болна от рак героиня, за която единственият начин да продължи да живее е да "излезе" от романа
 - компютърен спец
 - авторка на криминални романи
 - прочут артист и неговият двойник
 - латиноамерикански автор на бестселъри
 - активистка от хуманитарна организация
 - преплитат съдбите си реално и виртуално.

В епохата на мобилните връзки и интернет реалните хора търсят убежище във виртуалното пространство, а измислените герои копнеят да заживеят в реалността. Келман изкусно плете мрежата на отношенията между персонажите: това, което в едната история остава недоизказано, намира разрешение или продължението си в следващата... Естествено – с неподражаемо чувство за хумор.

„Слава” зае първите места на литературните класации на немските списания „Фокус” и „Шпигел” и бе сред най-продаваните книги за 2009 г. В края на 2010 година започнаха снимките на филм по романа.

Ако днес немската литература има суперзвезда, то това е Даниел Келман. С романа си „Измерването на света” (над 2 милиона продадени книги само на немски, без да се броят преводите му на много езици) той събра овациите както на читателите, така и на професионалната критика. Новата му книга „Слава” се ражда от славата, споходила автора след успеха на „Измерването на света”.

Книгата се издава с подкрепата на програма Култура 2000“ на Европейския съюз
Ouvrage traduit avec le soutien du Programme Culture 2000 de l'Union europеénne

Информация за "Слава"
  • Език Български
  • Брой страници 144
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор Австрия
  • Размер см 13 x 20 см.
Даниел Келман
За автора

Даниел Келман е немски автор, роден в Мюнхен през 1975 г. Той е истински твоец- шедьовър. Израства във Виена и следва германистика и философия там. Международна известност му носи книгата "Аз и Камински", която излиза през 2003 г. Две години по- късно става световноизвестен с романа "Измерването на света", който е с 2,3 милиона продадени екзмепляра. Келман пише не само романи, но и пиеси. Автор е на две. Една от тях е "Бъдни вечер".