22,00 лв.

Слугинята

Катрин Стокет
Ентусиаст
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
22,00 лв.

Три силни жени, които няма да останат безразлични към неправдите. 

Годината е 1962 и 22-годишната Скийтър току-що се е завърнала у дома след дипломирането си. В Джаксън, Мисисипи, майка й вече крои планове как да задоми дъщеря си, докато младата жена иска да стане писател. 

Ейбълийн е чернокожа домашна помощница, която отглежда седемнайсетото поред бяло дете. Тя го обгражда с цялата си любов и търпение, макар да знае, че сърцата и на двете ще бъдат разбити един ден, когато неизбежно ще трябва да се разделят. 

Приятелката на Ейбълийн – Мини, е може би най-дръзката жена в Мисисипи. Тя е най-добрата готвачка в щата, но не може да си държи езика зад зъбите и току-що е изгубила поредната си работа.
Невероятно различни една от друга, в крайна сметка тези жени ще се съберат около таен проект, който ще изложи живота на всички им на риск. Те обаче ще поемат този риск, защото се задушават в ограничените порядки и закостенялото мислене на раздираното от расистки проблеми американско общество. А и защото понякога границите се поставят, за да бъдат преминавани...

Информация за "Слугинята"
  • Език Български
  • Брой страници 488
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Размер см 14 x 21 см.
Катрин Стокет
За автора

Катрин Стокет е американска писателка, родена през 1969 в Мисисипи. Завършва висшето си образование в Алабама със специалност английска литература и творческо писане. След дипломирането си се занимава с издаване и маркетинг на списания.