14,00 лв.

Спасителна песен

Петя Цонева
Библиотека България
Наличен
14,00 лв.

Поезията е спасително състояние – и за автора, и за читателя. Стига и двамата да са готови за небесното ѝ потекло. Аз бях един от първите спасени читатели на тази книга, минути след това и най-щастливият редактор. Защото да се работи с Петя Цонева е наистина песен!

Да ви разказвам от първа страница къде ще попаднете след разлистването, е все едно да ви посоча убиеца в началото на криминален роман. Няма да го направя. А и за спасение сме се срещнали, не за убийства. Но много ми се иска точно тук да благодаря на това талантливо и светло момиче за куража и моженето да превежда небесни езици. Точно така звучи тази поезия – като превод от и на небесен език. Не само заради най-важния белег – метафората, а заради съхранената човечност, която диша чрез всяка метафора.

С поезията на Петя Цонева се расте безболезнено и красиво, първо се повдигаш на пръсти, а след това направо се усещаш крилат. Тогава вече можеш да си позволиш поглед от високото и разбираш, че наистина държиш в ръцете си една спасителна песен.

Приятно летене, скъпи читателю!

Камелия Кондова, редактор

Информация за "Спасителна песен"
  • Брой страници 124
  • Вид корица мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация