10,00 лв.

Срещу природата

Томас Еспедал
Персей
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
10,00 лв.

Можем ли да живеем срещу природата си? Можем ли да живеем без любов, ако дори за миг сме вкусили от сладостта ѝ?

Литературният шедьовър на Норвегия „Срещу природата“ излиза на български в издание на „Персей“ и превод на Ростислав Петров. Това е красива и докосваща история за любовта и щастието, за страданието и разрухата след безвъзвратно изгубеното.
Издаван в 19 страни и носител на най-големите литературни награди в Скандинавския север, Томас Еспедал надниква в човешката душа, чуваме я как стене, долавяме как плаче разбитото и вече мъртво сърце. Романът „Срещу природата“ е спечелил най-голямата литературна награда в Норвегия – „Браги“.
Животът на главния герой Томас е низ от любовни преживявания, семейство, дете, пътувания… един непрестанен бяг. Той иска да твори, да обича и да бъде обичан, да има нормално семейство. Иска да бъде щастлив. Но съдбата винаги му поднася неприятни изненади.
Бракът му с актрисата Агнете е бурен. Той пише романи и получава награди, тя успешно се изявява като актриса, но щастието от успехите и удовлетворението от работата не са достатъчни да създадат уют и топлина.

Най-силната, страстна и истинска любов обаче го връхлита, когато среща 20 години по-младата от него Яне.
„Срещу природата“ говори за изпитанията на любовта и творчеството. Да живеем в съответствие с обществото и природата. Но какво е естествено, природно и защо разказвачът е привлечен от невъзможната любов, митовете, табутата? Той чете историята на Абелар и Елоиза, на младата Маргьорит Дюрас и нейния китайски любовник и осъзнава, че и той се превръща в един от тези, които живеят срещу природата.

„Една от най-силните и оригинални книги“ – така норвежкото издание VG определя романа на Томас Еспедал.

Не притежаваме децата си, родителите или семейството си, не притежаваме историята си, детството си, младежките години, приятелите, гаджетата, дори любовниците и самата любов. Нищо не притежаваме.

Информация за "Срещу природата"
  • Език Български
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Норвегия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация