14,00 лв.

Стъкларят от Мурано

Марина Фиорато
 
Изчерпано количество
Оценка 4.8 от 5 гласа
14,00 лв.

Запленяващ роман от Марина Фиорато.

Когато стисне стъкленото сърце в ръката си, тя ще знае, че държи моето сърце!

Венеция, 1681. Венецианските огледала са по-скъпи от злато, а талантът да обработваш стъкло е най-ревностно пазената тайна на Републиката. Затова островът Мурано става едновременно дом и затвор за майсторите на стъкло. И те са зорко следени и пазени от Съвета на десетимата. Най-талантливият от тях – майстор Корадино Манин, открива нов метод за направата на огледала. Но за да защити дъщеря си, той продава своето знание и душата си на френския крал Луи XIV – Краля Слънце...

Лондон, наши дни. Нора Манин е сред развалините от един брак. Огорчена и наранена напуска града и заминава за Венеция, където са нейните корени. Младата жена, в чиито вени тече кръвта на Корадино, отива да учи занаята на предците си на остров Мурано. Докато Нора се опитва да намери нов живот и отново да повярва в любовта, съдбата й се оказва неразривно свързана с историята на предците й и с тайните и предателствата от миналото, които са живи и опасни и в настоящето.

Роман, изработен като най-финото муранско стъкло – инкрустиран от историческа мистерия, любов, много страст и съвременна романтика!

Информация за "Стъкларят от Мурано"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Кръгозор
  • Брой страници 288
Марина Фиорато
За автора

Няма добавена информация