25,00 лв.

Супербилките Адаптогени

Рейчъл Ландън
25,00 лв.

В невероятната книга на Рейчъл Ландън „Супербилките адаптогени“ ще откриете подробно описание на 20 супербилки (много от тях диворастящи в България) и поне десет различни начина да ги включите в ежедневието и в храната си

В изданието ще намерите още тяхната история, състав и действие.

Адаптогените се свързват с термостата, регулиращ телесната ни температура, като ни успокояват, когато сме твърде стресирани, и увеличават енергията ни, когато сме изчерпани, но без да изтощават или източват надбъбречните ни жлези.

Адаптогените действат, като подкрепят надбъбречните жлези и цялата ендокринна система. Те подпомагат отпускането и възстановяването на баланса в тялото и увеличават устойчивостта на стрес, като адаптират отговора на организма на стреса и повишават цялостната му жизненост. Тези безценни растения имат и подмладяващо действие.

Ако някога сте се интересували от необятния свят на супербилките адаптогени, няма как да не сте чували за ашваганда, тулси (свещен босилек) и сибирски женшен. Свикнали сме да мислим за тях като за екзотични растения, които се срещат по далечни места и имат непознати за нас аромат, вкус и вид.

Знаете ли обаче, че някои от най-често срещаните в България лечебни растения също имат невероятни адаптогенни свойства?

Сред тях са лайката, копривата, глогът, розмаринът, черният бъз и други. А от книгата на Рейчъл Ландън ще научите как да берете и съхранявате тези чудеса на природата. Как да ги приготвяте и приемате. И още как да използвате огромната им сила, за да подобрите здравето си и това на семейството си.

В „Супербилките адаптогени“ ще откриете:

- Подробно описание на 20 адаптогенни супербилки с местата, по които те растат,  съдържанието им на ценни вещества и основните им лечебни свойства.
- Красиви и детайлни илюстрации на всяка билка;
- История на употребата на адаптогените от древността до наши дни;
- Ползите от всяка билка за тялото, ума, красотата и духа;
- За кого е подходящ всеки от адаптогените и кой трябва да внимава с приема му.
- Десет различни начина да използвате всяка от билките. Включително как да я  отгледате сами. Как да я берете, как да я изсушите или замразите и как да я използвате след това;

Информация за "Супербилките Адаптогени"
  • Език Български
  • Брой страници 272
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 17 x 24
За автора

Няма добавена информация