15,00 лв.

Свещеният джихад

Иван Първанов
Милениум Пъблишинг
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.
Една книга, която представя съвременния свят и войната с радикалния ислям. Книгата представя съвременното политическо състояние и влиянието на "световния джихад".
 
Стотици хиляди мюсюлмани щурмуват държавните граници на Европа, водени от желанието си да достигнат до обетованата земя, където се надяват да намерят работа и достоен живот. Наред с тях към Европа са се отправили и едни други африкански и азиатски мюсюлмани, чиято цел е различна: те искат да запалят в сърцето на Стария континент свещения огън на новия световен джихад и са тръгнали не за да работят, а да убиват, не да строят, а да разрушават. 
Днес, деветстотин години след първия кръстоносен поход, свещената война отново е обявена и е в стихията си. Този път обаче тя не е само между мюсюлмани и християни, между кръста и полумесеца, а бушува и вътре, в самия мюсюлмански свят. Близкият изток е превърнат в ужасно бойно поле, върху което тече и се смесва кръвта на невинни жертви от различни етноси.
 
Какви са причините за появата на глобалния джихад и защо днешните „воини на Аллах” насочват оръжието и срещу едноверците си ? 
Кога, къде и как се ражда идеята за новата свещена война и кои са виновниците за нейното разпалване? 
Американците ли създадоха „Ал-Кайда”, Осама бин Ладен и „Ислямска държава”? 
Наистина ли джихадът е едно от неотменните задължения на всеки истински мюсюлманин, или това е измислено, за да оправдае атентатите на радикалните ислямистки екстремисти?...
Информация за "Свещеният джихад"
  • Брой страници 384
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация