16,00 лв.

Светлина между два океана

М. Л. Стедман
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
16,00 лв.

Вълнуващ исторически роман от австралийската авторка М. Л. Стедман.

1920 г. След четири години на Западния фронт Том Шербърн се е завърнал в Австралия и е назначен за пазач на фара на Янус Рок. Той е единственият обитател на този отдалечен от брега остров и се надява, че усамотението ще го откъсне от кошмарите на войната.

1926 г. Смелата и решителна Изабел, която сама е пожелала да сподели с Том суровото ежедневие насред океана, е на гроба на мъртвородения си син, когато чува бебешки плач. След три безуспешни опита да се сдобие с дете, тя решава, че е полудяла. Но вълните наистина са изхвърлили на брега лодка, в която има труп на млад мъж и живо няколкомесечно бебе. Том настоява веднага да докладва по морза за инцидента. Но Изабел го моли да изчака един ден.

Един драматичен роман за почтени хора, взели трагично решение. Те нарушават законите, за да послушат сърцата си. Незабравима история, в която доброто и злото имат едно и също лице.


"Светлина между два океана" е награден за роман на 2012-та година от Американската асоциация на независимите книжарници. Книгата получава награда в категория "Най-добър исторически роман" от читателската класация на Goodreads.

Информация за "Светлина между два океана"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Обсидиан
  • Брой страници 400
За автора

Няма добавена информация