18,00 лв.

Свидетел на огъня

Ларш Кеплер
18,00 лв.
Впуснете се в един заплетен случай, в който няколко деца биват убити по брутален начин, а убиеца успява да изчезне безследно. Инспектор Юна Лина поема случая и ще трябва да разгадае тази заплетена загадка.
 
Новият роман от шведската сензация в криминалната литература Ларш Кеплер, написал „Хипнотизаторът“ и „Договорът Паганини“!
 
Сундсвал: в дом за момичета с деструктивно поведение, изоставени от семействата си, са намерени в кръв една от възпитаничките и медицинската сестра. Откриват Миранда в леглото в изолатора, закрила очи с длани. Тялото на Елисабет Грим е заключено в бившата пивоварна до дома.
Друго момиче е безследно изчезнало, оставяйки след себе си кървави дири. Вече е ясно, че наоколо дебне убиец.
В същото време една отчаяна жена съобщава в полицията, че някакво странно момиче е откраднало колата ѝ и е отвлякло четиригодишния ѝ син..
Никой не е видял нищо.
Свидетели няма, но няколко дни след бруталното убийство една жена в Стокхолм започва да се обажда в полицията. Първоначално иска пари за информацията си, но след това настоява единствено да я изслушат, все по-отчаяно и по-отчаяно.
Инспектор Юна Лина поема тези два случая, между които на пръв поглед няма нищо общо. Когато започва да търси отговори, се задействат мощни унищожителни сили...
 
Със своя трети роман Ларш Кеплер затвърждава позицията си на най-популярния автор на трилъри на Швеция.
 
По-експресивен от Менкел, социално ангажиран като Ларшон, Кеплер най-много се доближава до Несбьо и неговия готически екстаз. - „Уикенд Острелиън“
 
Книгата е невероятно умело изградена. Напрежението и страхът растат, а ноктите, които гризете, стават все по-къси и по-къси. - „Афтонбладет“
 
Кеплер има пряка линия с най-тъмните кътчета от човешката душа. - „Тайм“
Информация за "Свидетел на огъня"
  • Език Български
  • Брой страници 464
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор Швеция
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация