14,00 лв.

Тайното напрежение на ежедневния живот

Уилям Никълсън
Унискорп
Изчерпано количество
Оценка 4.7 от 3 гласа
14,00 лв.

Книга от сценариста на "Гладиатор" Уилям Никълсън за въпросите, които вълнуват всеки човек.

Какво очаквам от живота? Какво постигам? Достатъчно ли ми е това, което имам, оценявам ли го? Всевечни въпроси, които героите от романа на Никълсън задават на себе си, а и на читателите.

Лора е щастливо омъжена за сценарист на документални филми, има две деца, хубава къща, чудесен живот. Една сутрин получава писмо от мъжа, който е първата ѝ голяма любов, и ежедневието й вече е тайнствено напрегнато. Съпругът й също си има своите малки тайни, а и децата й не изостават в прикриването на прегрешенията си. Своята емоционално наситена вътрешна драма преживяват и другите герои от градче в Съсекс: самотна майка, която не може да откаже секс с бащата на дъщеря си; млад учител - неосъществен драматург, любител на секстелефоните; стар аристократ с тайнствена любов; премеждията на един викарий, кучкар... Романът обхваща едва шест дни от ежедневието в градчето, през които виждаме как животът сблъсква съдбите на хората и ги променя. Всеки има възможност да погледне на света от различен ъгъл и да проумее как в забързания делник не обръща внимание дори на най-близките си, погълнати от напрежението в собствения си ежедневен живот.


Уилям Никълсън е известен английски сценарист, режисьор и романист. Филмовите почитатели го познават като сценарист на „Гладиатор” с номинация за „Оскар”, а българските читатели – от романа му „На автостоп към себе си”, определен за литературно явление. По негов сценарий е екранизирана и пиесата му "Shadowlands" с участието на Антъни Хопкинс. За изключително успешната си трилогия “The Wind on Fire” писателят получава престижна литературна награда. Работи и като продуцент на документални филми за Би Би Си.

"Изключително трогателно, тайнствено и напрегнато... Под повърхността на ежедневието изплуват подводните камъни на емоции, преживявания, дълбоко скрити тайни и мечти. Сериозна книга за мъже, жени и деца със сложен вътрешен живот, които се опитват да се преборят с разочарованието и да намерят щастието."
Дейли Телеграф

Информация за "Тайното напрежение на ежедневния живот"
  • Език Български
  • Брой страници 460
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация