16,00 лв.

Тайната библиотека на Леонардо

Франческо Фиорети
16,00 лв.

Съвременен поглед с криминални елементи към живота и гения на Леонардо да Винчи.

Краят на XV и зората на XVI век… Италия е раздирана от войни с френските крале, от вътрешни борби и съперничество между благородническите фамилии за власт и меценатство. Савонарола е отлъчен от Църквата, обесен и изгорен, дипломатът Макиавели брани Флорентинската република от посегателствата на папския син Чезаре Борджия, възражда се неоплатонизмът. Леонардо създава шедьовъра „Тайната вечеря“ и изследва магията на числата и енигмата на геометричните тела с помощта на францисканския математик Лука Пачоли. Над флорентинската катедрала се издига куполът на Брунелески, Микеланджело извайва своя „Давид“.

На фона на разнолика мозайка от бурни политически събития, множество философски препратки и възход на интелекта и художествения талант се открояват… една отрязана ръка и едно убийство заради редки старинни трудове, една кражба и един шифър за тайна библиотека, хранилище на безценно познание и на опасен ръкопис.

Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващия криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на енциклопедичния гений на Ренесанса Леонардо да Винчи.

Информация за "Тайната библиотека на Леонардо"
  • Език Български
  • Брой страници 272
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор Италия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Франческо Фиорети

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация