19,90 лв.

Тайната история на българския футбол, ново допълнено издание

Станил Йотов
19,90 лв.

Зад кулисите на голямата игра.

„Тайната история на българския футбол“ от дългогодишния журналист Станил Йотов събира на страниците си всички най-интересни събития, развивали се зад кулисите на великата игра.

От комунистическия режим с вмешателствата, скандалните корупционни афери и сметките на Политбюро и Държавна сигурност в спорта, през прехода след Десети ноември, черните каси, появата на кредитните милионери и мутренските групировки във футбола, през времената на легендарния Иван Славков – Батето, та чак до наши дни.

Подробно е отразено и великото американско лято от 1994-та с всичките му страсти, скандали и неизяснени и досега мистерии. Заслужено място е отредено и за редица неразказани или отдавна забравени исто-рии около живота на най-големите ни звезди.

В новото допълнено издание на „Тайната история на българския футбол“ е добавен раздел, посветен на тема, която отдавна е омерта у нас – черното тото в спорта и уредените мачове. Сред аферите изплуват и добре познати имена, които и до днес диктуват правилата в най-популярната игра в България.

„За нас, ценителите, футболът е преди всичко топка, а не политика. Повече спорт, отколкото бизнес. Спектакъл, а не арена на задкулисна игра и тънки сметки. Но в миналото, а и днес, вълшебната игра е вплела в себе си какви ли не тайни. За тях става въпрос в тази книга.“
Станил Йотов

Информация за "Тайната история на българския футбол, ново допълнено издание"
  • Брой страници 344
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 16 х 23 см.
За автора

Няма добавена информация