16,00 лв.

Тайната на Йеронимус Бош

Петер Демпф
Унискорп
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,00 лв.
Една невероятна история, която ще ви плени още с началото.
 
1510 г. В малък град се води люта битка за власт между градския съвет, доминиканците, инквизицията и страховитата секта на адамитите. Младият Петроний Орис, чирак при художника Бош, попада на тайна, която застрашава живота му. За художника се знае твърде малко. Той е тайнствена личност, с още по-тайнствено творчество, в чиито хаотично преплетени образи: абсурдни и сластолюбиви, самозабравили се свине в човешки кожи, са скрити неразгадани и до днес послания. Известно е обаче, че е бил толкова велик художник и учител, та от цял свят при него са се стичали млади таланти, за да чиракуват и се образоват.
Паралелно с това повествование авторът разказва за покушението през 1998 г. срещу известния триптих на Бош “Градината на земните удоволствия” в мадридския музей “Прадо”, където се завързва съвременната част от интригата. 
Историческият трилър Тайната на Йеронимус Бош е обсебен от загадъчната личност и творчество на световноизвестния художник. Минало и настояще още повече заплитат призрачната мистичност около личността на Бош.
 
Демпф е създал роман, в който по невероятен начин свързва история, изкуство, напрежение и тайнственост.
Ди велт
 
Тайната на Йеронимус Бош е написана толкова безупречно, че читателят, редом с героите в романа, става интелектуален детектив и анализатор на изключителната творба на Бош.
Зюддойче Цайтунг
Информация за "Тайната на Йеронимус Бош"
  • Език Български
  • Брой страници 366
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация