28,99 лв.

Love For Sale (CD)

28,99 лв.

Дуетните партньори Lady Gaga и Tony Bennett се срещат отново, за да зарадват почитателите си с нов вълнуващ общ проект - Love for Sale. През 2014 г. двамата работят върху известната колекцията с джаз стандарти Great American Songbook и създават албума Cheek to Cheek.

В Love for Sale те се фокусират върху един единствен композитор - Cole Porter и чрез изпълненията си вдъхват нов живот на творчеството му.

Love for Sale е вторият и последен съвместен албум на американските певци Тони Бенет и Лейди Гага, издаден на 30 септември 2021 г. от Columbia и Interscope Records. Това е шестдесет и първият (последен) студиен албум в кариерата на Бенет и седмият за Гага. След Cheek to Cheek (2014), първият съвместен албум на дуото, Love for Sale е записан между 2018 и началото на 2020 г., състоящ се от техните изпълнения на различни джаз стандарти от американския композитор Коул Портър, на когото записът е почит.

Албумът е предшестван от издаването на два сингъла: "I Get a Kick Out of You" и заглавната песен. Дуото изнесе представление в Radio City Music Hall на 3 и 5 август 2021 г., наречено One Last Time: An Evening with Tony Bennett и Lady Gaga, преди Бенет да се оттегли от концерти на живо. Промоцията на албума включва също изява на дуото в MTV Unplugged, документален филм, наречен The Lady and the Legend, и самостоятелен концерт на Гага, предаван на живо, заедно с допълнителни предавания в Лас Вегас.

След излизането си Love for Sale получи като цяло благоприятни отзиви от музикални критици, повечето от които подчертават вокалната химия между Бенет и Гага. Албумът влезе в топ 10 на класациите за албуми в различни страни. В американския Billboard 200 той дебютира под номер 8 като вторият топ 10 на дуото и спечели индивидуалния рекорд на Bennett за най-дългия период от топ 10 албума за всеки жив изпълнител; първият му рекорд в топ 10 е "I Left My Heart" в Сан Франциско през 1962 г. Бенет счупи и световния рекорд на Гинес за най-възрастния човек, издал албум с нов материал, на възраст 95 години и 60 дни.

Траклист:

1. It's De-Lovely
2. Night and Day
3. Love for Sale
4. Do I Love You" (Gaga solo)
5. I Concentrate on You
6. I Get a Kick Out of You
7. So in Love (Bennett solo)
8. Let's Do It (Gaga solo)
9. Just One of Those Things
10. Dream Dancing

 

Информация за "Love For Sale (CD)"
  • SKU 602435840109
  • Времетраене минути 36
  • Изпълнител Lady Gaga, Tony Bennett
  • Носител CD
  • Година 2021
  • Лейбъл Universal Music