Магазини
Любими
24,00 лв.

Трансхуманизмът: Програмираната еволюция на Homo sapiens

Иван Спирдонов
Атеа букс
В наличност
0%
24,00 лв.

SKU: 9786191887033

Тегло кг: 0.35

ISBN: 9786191887033

Автор: Иван Спирдонов

Издателство: Атеа букс

Език: Български

Брой страници: 352

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2021

Националност автор: България

Размер см: 14 x 20

Новите технологии са символът на нашето време. Комбинациите между изкуствен интелект, нано и биотехнологии и когнитивна наука вече позволяват да се борим с досега нелечими болести, да забавяме процеса на стареене на телата си, да контролираме желанията, настроенията и психичното си състояние. Но те не променят само нас, а и света, в който живеем.

Информатизацията на обществата, изместването на основното внимание на човека от обективната реалност към виртуалната прави така, че границите между природно и изкуствено ще стават все по-малко осезаеми. Така ние постепенно се превръщаме в трансчовеци - преходни същества между хората на настоящето и хората на бъдещето. Изкуственият интелект се развива с бързи темпове и скоро вероятно ще бъде изобретен свръхинтелектът - машина, чиито възможности ще надвишават многократно човешките. Така ще стигнем до точката на технологична сингуларност - момента, след който вече няма да сме най-умните на планетата. В резултат на тези промени трансчовекът ще се доразвие и ще стане постчовек - нов стадий в еволюцията на човешкия вид. Постчовекът няма да има много общо с нас. Той ще живее безкрайно дълго, ще притежава невероятни физически и познавателни способности и ще бъде освободен от всякакви болести и страдания.

Хората, които вярват, че всичко това ще се случи скоро, наричат себе си трансхуманисти, а глобалното си движение - трансхуманизъм. Те вече са си поставили за цел да поемат властта над всички аспекти на човешкото битие и смятат, че човечеството няма друг изход, освен да приеме техните идеи.

В тази първа българска книга по темата се опитваме да дадем обща представа за трансхуманистичното движение, неговите корени, структури, лидери, основни тезиси, технологиите, които използва за постигане на целите си. Даваме и информация за опонентите на трансхуманизма, за критиката срещу него, както и някои наши визии за бъдещето.

Трансхуманизмът е почти непознат у нас, но в световен мащаб той отдавна е обект на широки дискусии. Членовете на трансхуманистичното движение са убедени, че човекът и цялата ни цивилизация трябва да бъдат изцяло променени, за да посрещнат предизвикателствата на бъдещето. Те вярват, че това може да стане само с помощта на новите технологии. Главните трансхуманистични слогани - цифрово безсмъртие, NBIC конвергенция, машинен свръхинтелект, точка на сингуларност, виртуална реалност, закон на Мур, тест на Тюринг и други се радват на завидна популярност сред широк кръг от мислещи хора. Лидерите на трансхуманистичното движение Ник Бостром, Макс Мор, Реймънд Кърцуейл, Дейвид Пиърс, Обри де Грей или Золтан Ищван стават все по-известни. Те са чести гости на големи медии и световни форуми. Целта на тази първа българска книга по темата е да запознае родната общественост с основните идеи на трансхуманизма, с корените, структурите и лидерите му. Надеждата ни е това образователно четиво са спомогне за проясняване визиите за сложното бъдеще, което ни очаква.

Из книгата

 

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Иван Спирдонов

Няма добавена информация