26,00 лв.

Треската

Алма Катсу
26,00 лв.

1944 година: Втората световна война бушува далеч от Америка, но в тила се е появила една нова заплаха. В едно далечно кътче на щата Айдахо Мейко Бригс и нейната дъщеря Айко копнеят да се върнат у дома. След като съпругът на Мейко заминава на Тихоокеанския фронт преди няколко месеца, за да се сражава като военен пилот, Мейко и Айко са отведени от дома си в Сиатъл, за да бъдат затворени в един от лагерите за интерниране на Запад. Няма значение, че Айко е родена в Америка: всички граждани от японски произход се смятат за заплаха от американските власти.

Майката и дъщерята се опитват да съхранят останките от предишния си живот в лагера, когато сред интернираните плъзва тайнствена болест. Заболяването с първоначални симптоми на обикновена настинка скоро води до спонтанни изблици на насилие и агресия и дори до смъртни случаи. А когато в лагера пристига един смущаващ екип от медицински лица, едва ли не по-страшни от самата болест, Мейко и нейната дъщеря обединяват силите си с една вестникарска репортерка и един овдовял проповедник, за да разследват какво точно се случва сред интернираните. И скоро става ясно, че заплахата е далеч по-злокобна: демон от детските приказки на Мейко, решен на всичко, за да нахълта в техния бездруго съсипан свят.

Вдъхновен от японските легенди за йокаи и демоничния паяк джорогумо, романът „Треската“ разказва за една свръхестествена заплаха отвъд въобразимото: за опасността от демонизацията, заразителната омраза и борбата да бъде овладяна, преди да е станало късно.

Информация за "Треската"
  • Език Български
  • Брой страници 320
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 15 x 23 см.
Алма Катсу
За автора

Алма Катсу е родена на 29 ноември 1959 г. във Феърбанкс, Аляска, САЩ, в семейство на баща американец и майка японка.

Израства близо до Конкорд, Масачузетс, където се запалва по историята.
През 1981 г. завършва с бакалавърска степен по литература и творческо писане Университета „Брандайс“.
От 1982 г. започва работа към федералното правителство на САЩ, като работи като анализатор в различни агенции, които са свързани с разузнаването и външната политика. От 2012 г. е старши политически анализатор за „RAND Corporation“.

Книгата ѝ "Глад" (Orange books, 2018) е номинирана за най-добър хорър за 2018г. в платформата Goodreads.