39,99 лв.

У дома

Силвена Роу
39,99 лв.

"У дома" не е просто книга с рецепти, а истинско кулинарно съкровище, което ще ви потопи в необятния свят на бобовите и варивата. Всяка страница на книгата е изпълнена със страст и топлина към храната, която се усеща чрез всяка рецепта. Шеф Силвена Роу ни връща към сърцето на готвенето у дома, като ни показва, че вкусните и изискани ястия могат да бъдат приготвени с лекота и радост.

В книгата ще откриете не само изкушаващи рецепти, но и историите, които ги обгръщат. Шеф Силвена Роу споделя част от собствената си житейска история и как тя е свързана с храната. Четейки книгата, се чувствате като част от лично ѝ пътешествие през кулинарния свят.

“У дома” съчетава традиционните български вкусове със съвременните тенденции и здравословни начини на хранене. А това я прави идеалната компания за всички, които търсят баланс между вкусно и полезно.

Книгата обединява минало, настояще и бъдеще в традиционни и екзотични вкусове, зърнени храни и варива, точно както ги обичаме всички ние - у дома.

Информация за "У дома"
  • SKU 9786190400806
  • ISBN 9786190400806
  • Автор Силвена Роу
  • Език Български
  • Брой страници 192
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор България
  • Размер см 17 х 24 см.
За автора

Силвена Роу е български автор и професионален готвач, работил в България, във Великобритания и в ОАЕ. Родена в град Пловдив, в семейството на майка българка и баща турчин, тя отрано се докосва до разнообразни култури и кухни.  

Колоритното ѝ наследство и любовта ѝ към храната ѝ печели голяма популярност сред готвачите, като изгревът на кариерата ѝ се случва във Великобритания. Там тя пише кулинарни статии във вестник Гардиън, участва в различни предавания по Би Би Си и ITV и става консултант във филма на Дейвид Кронънбърг „Източни обещания“ 

През пролетта на 2011 година отваря врати нейният ресторант в Лондон „Куинс“, а през 2013 година започва да води кулинарното шоу „Щипка сол“ по bTV. Популярността ѝ в България само нараства, когато става ментор в кулинарното риалити MasterChef през 2019, 2020 и 2021 година.  

През лятото на 2021 г. стартирa своя YouTube канал и издава деветата си книга с рецепти „Моята кухня“, която е и нейна първа книга на български език. Две от книгите ѝ печелят престижни отличия, като Пиршества“ е спечелила престижната награда за храна и напитки – Glenfiddich Food.  

Днес тя продължава да споделя любовта си към храната с хората, като ястията, които приготвя се открояват с отличителни вкусове, заемки от българската и ориенталската кухня.