18,00 лв.

Учителите на българите

Николай Иванов Колев
Гута-Н
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
18,00 лв.

Николай Иванов Колев споделя важни факти за живота на Константин и Методий и как тяхното влияние остава завинаги.

В историята на България няма по-бляскави личности от Константин и Методий, повлияли чрез делата си толкова силно на формирането на днешната славянска културна общност. Още от тяхно време, та и досега ние сме издигнали делото им в светиня.

Защо?

Историята ни показва, че гърците не отстъпват от езика си, а напротив, войнствено се стремят да погърчват съседни народи, в древността - пелопонесците, аристокрацията на македонците и др., а след получаването на управлението на християнската църква чрез корупция през 18 век са инструмент за потискане и ограбване на поробените от турците българи. След нещастните за България войни в началото на 20 век тракийските и македонските земи, останали в рамките на гръцката държава, са на практика „обезбългарени“ от гърците чрез масов терор и избиване и чрез забрана на българския език и култура в Тракия и Македония.

На фона на това всеки здравомислещ човек се пита могат ли Кирил и Методий като гърци, както твърдят самите гърци, да създадат със своите ученици основите на българската, а след това и на славянската култура, които като щит предпазиха от духовно и физическо асимилиране славянските народи от Източната и Западната римска империя, от Германия и от Монголия.

През живота им ще видим тези изключителни интелектуалци за всички времена като просветители от устието на Дунав до Солун и Цариград, от Херсон и Каспийското крайбрежие до Бърно, Каринтия, Рим, Моравия – всъщност там, където се е простирала българската империя на Атила.

Какви са били Константин и Методий? Кой е техният баща? Кой е техният дядо? Кой владетел подкрепи тяхното начинание за създаване на най-великото им дело, създаване на всеобща образователна система на българския народ и как точно стана това?

Отговор на тези и много други въпроси ще намерите в тази книга.

Информация за "Учителите на българите"
  • Брой страници 232
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Николай Иванов Колев

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация