13,00 лв.

Умора на материала

Марек Шинделка
13,00 лв.

Роман на годината в Чехия, книгата стана хит и в Европа. Марек Шинделка не само повдига завесата към ужасната истина за бежанците, но и ни кара да застанем лице в лице с истини, които иначе трудно ще си признаем.

Двама братя (на 13 и на 20 години) бягат от ужаса на войната. Амир е по-големият – и знае как да го направи. Но планът му се превръща в невъобразима трагедия. Загубили родители и родина, двамата бежанци тепърва ще се разделят с най-важното в живота – вярата, че хората са добри, и надеждата да живеят нормално.

Мрачна гоненица, лишена от логика и човечност, „Умора на материала” заприличва на безсмислена и пълна с агресия компютърна игра, поставяща на изпитание умението на героите да оцелеят. С една-единствена разлика: те са в съвсем реалния лабиринт, наречен Европа. Един уморен и автоматизиран континент, в който идеята за собственото ни благосъстояние изяжда способността да сме човечни.

Разтърсващ и стъписващ роман за липсата на свобода, за унижението и злоупотребата, за всичко онова, което води до умора на материала, наречен човек.

Информация за "Умора на материала"
  • Език Български
  • Брой страници 192
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 13 х 20 см.
Марек Шинделка
За автора

Марек Шинделка е роден през 1984г. Той е чешки писател и пише съвременна проза. Тпй е носител на престижната награда „Магнезия Литера”. Пред българските си читатели  дебютира с „Останете с нас”. Шинделка дебютира пред света още през 2005г.