Магазини
Любими
27,95 лв.

Усъвършенстваният Монтесори метод, том 1

Мария Монтесори
Асеневци
В наличност
100%
27,95 лв.

SKU: 9786197356991

Преводач: Десислава Чешмеджиева-Стойчева

Тегло кг: 0.5

ISBN: 9786197356991

Автор: Мария Монтесори

Издателство: Асеневци

Език: Български

Брой страници: 388

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2020

Националност автор: Италия

Размер см: 14 x 21 см.

Всичко започва от детството - помогнете на детето да развие своите интелект, воля, внимание и таланти.

Малко книги са оставили толкова трайна следа в световното образование, колкото „Усъвършенстваният Монтесори метод“.
В два тома са събрани едни от най-ценните разсъждения на д-р Мария Монтесори за човешкото развитие, педагогиката, въображението, религията и oтношението на науката към детството. Ще се запознаете не само със същността на Монтесори метода, но и с важни за човешкото развитие теми като свободата в детското възпитание, ролята на възрастния във формирането на човешкия ум, морала и други.
Този първи том включва добавен от Марио Монтесори предговор, както и графики, които помагат за разбирането на информацията в книгата.

Задълбочете знанията си за обучението на децата, развитието на личността и Монтесори метода с единствения по рода си обстоен педагогически труд на д-р Мария Монтесори.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Мария Монтесори

Мария Монтесори

Всички книги на автора

Мария Монтесори е родена през 1870 година в Италия и става първата дипломирана лекарка в страната. След завършването си тя се развива в сферата, като работи редом до множество известни имена в медицината.  

Като част от работата си тя посещава и приюти за деца с психични разстройства в Рим. Това преживяване я вдъхновява да започне проучване, обвързано с първите години от развитието на децата и допълнителни методи за обучение. Монтесори получава възможност да тества теорията си в училище за деца със специални нужди, където тя е била назначена да споделя поста на директор.  

Две години тя работи тясно с децата, които показвали все по-удивителни резултати. От своя досег с тях Монтесори заключва, че децата, които са поставени в среда, където техните дейности са подбрани, така че да помагат за естественото им развитие, имат способността да се образоват сами. Нарича това „автообразование“ и благодарение на нейната система децата, с които тя работила, показали впечатляващи резултати – по-висока самостоятелност, по-ранно усвояване на умения и още.   

След този експеримент италианската докторка и педагог започва да развива своята теория и написва няколко книги, които обучават родителите по темата, която става известна като „Метода Монтесори“.  

Днес на базата на основите, поставени от Мария Монтесори, са разработени множество книги, а все повече учители и родители използват методите ѝ в първите години от развитието на децата.