18,99 лв.

Ужас. Страшни разкази

Колектив
18,99 лв.

Сборникът „Ужас“ включва разкази от руски писатели, които са написани в традицията на „тъмната проза“. Те ни представят обикновения човек в екстремни ситуации и в необичайна обстановка и са своеобразна мрачна философия за човешката същност.

Тези истории отразяват разнообразните прояви на страха и разказват за мистичния страх от неизвестното и свръхестественото; за страха от страшните сънища и призраци; за страха за собствения или за чуждия живот; за ужаса на невинната жертва, преследвана от зли сили.

Страхът е едно от най-силните и често непреодолими човешки чувства, които могат да оставят дълбоки белези в живота и да променят съдбата на човек, но те носят и онази изначална притегателна сила, която ни привлича неудържимо и ни кара да се наслаждаваме на тъмни и мистични истории още в детството си.

Събраните в този сборник разкази са написани от едни от най-знаменитите майстори на перото. Сред тях има и такива, които широката читателска аудитория познава бегло, но които заслужават същото внимание. Тази книга трябва да бъде прочетена не само заради брилянтните истории, включени в нея, но и заради красотата на езика и неповторимия художествен стил.

Информация за "Ужас. Страшни разкази"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 13 x 20
За автора

Няма добавена информация