29,90 лв.

В градината на зверовете

Ерик Ларсън
29,90 лв.

Берлин 1933 г. Уилям Дод, уважаван историк и университетски преподавател, пристига в германската столица като първия посланик на Съединените щати в нацистка Германия. Заедно с прелестната си дъщеря – Марта, скоро се озовават в сърцето на светското общество и политическия елит. Първоначално Марта е очарована от младите нацисти, които сякаш са обладани от желание „да възродят Германия“, и се впуска в многобройни авантюри с високопоставени членове на Националсоциалистическата партия, включително и с първия шеф на Гестапо – Рудолф Дилс. Посланик Дод обаче е все по-притеснен от политиките на хитлеристкия режим и настоятелно, но както се оказва – напразно, се опитва да предупреди Вашингтон за назряващата опасност.

С напредването на годината сенките се сгъстяват и Дод и дъщеря му вече не могат да си затварят очите за тревожните промени в страната – от наложената цензура и нападенията над невинни граждани до преследването на евреите и изпращането им в концлагери; от приемането на ужасяващи закони до одобрените от режима убийства… И последната илюзия е разбита от насилието през лятото на 1934 г., в Нощта на дългите ножове, когато Хитлер се утвърждава като върховен диктатор.

Документална историческа проза и същевременно политически трилър, книгата на Ерик Ларсън рисува убедителни портрети на Хитлер, Гьобелс, Гьоринг, Химлер… като показва през погледа на очевидци съдбовните събития от онази епоха, които скоро ще потопят Европа в море от кръв.

История, която се чете като елегантен трилър… Ако беше сюжет на роман, никой не би ѝ повярвал…
„Уошингтън Пост“

Информация за "В градината на зверовете"
  • Език Български
  • Брой страници 376
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 17 х 24 см.
За автора

Няма добавена информация