28,00 лв.

Вакантен пост

Дж. К. Роулинг
Колибри
Наличен
Оценка 3.0 от 5 гласа
28,00 лв.

Първата книга на Дж. К. Роулинг, предназначена за възрастни. Истинска литературна сензация!

Когато Бари Феърбрадър умира на четирийсет и няколко години, градчето Пагфърд изпада в шок. На пръв поглед Пагфърд е олицетворение на английската идилия с калдъръмения си пазарен площад и древното абатство, но онова, което се крие зад красивата фасада, е град на бойна нога. Богати воюват с бедни, юноши воюват с родителите си, съпруги – със съпрузите си, учители – с учениците си... Пагфърд не е онова, което изглежда. А овакантеното от Бари място в градския съвет скоро разпалва най-голямата война, която градът е виждал. Кой ще вземе връх в избори, заредени със страсти, подмолност и неочаквани разкрития? „Вакантен пост“, големият роман за малкото градче, е първият роман за възрастни на Дж. К. Роулинг. Той е дело на една неподражаема разказвачка.

„Вакантен пост“ ни пренася в красивото провинциално градче Пагфърд и проследява драматичните събития, последвали неочакваната смърт на Бари Феърбрадър, един от членовете на градския съвет. Овакантеното от Бари място пали фитила на ожесточени междуличностни битки. Героите на Роулинг са забележително пълнокръвни, стилът й е колоритен, увлекателен и жив. Книгата разгръща трайни и остри социални проблеми, издържана е в духа на викторианския роман, но притежава модерно звучене с елементи на сатира, фарс и черна комедия.

 

„Прекрасна творба. Като разказвач Дж. К. Роулинг не само не отстъпва на Р. Л. Стивънсън, Конан Дойл и Ф. Д. Джеймс. Тук умението й да разказва е съчетано със способността й да изгражда вълнуващи и запомнящи се персонажи, а резултатът е роман за положението в днешна Англия, просмукан от ярост и нежност.”
Мелвин Браг, Обзървър

„Сърцераздирателно четиво – да прелистваш страниците на моменти е направо непоносимо, ала да оставиш книгата е още по-трудно.”
Дийпти Хайела, Асоушиейтид Прес

„Голяма, амбициозна, блестящо разказана, нечестива, забавна, силно смущаваща и магнетично красноречива история за съвременна Англия... Една разтърсваща книга от автор, който разбира еднакво добре човешката природа и природата на романа като жанр.”
Лев Гросман, Тайм магазин

„Действието е увлекателно и динамично, героите оживяват пред очите ти, а наблюденията върху техните социални претенции са повече от ярки… едно дръзко и интригуващо литературно постижение.”
Съндей Телеграф

Информация за "Вакантен пост"
  • SKU 9786191501007
  • Преводач Венцислав К. Венков
  • Тегло кг 0.5
  • Художник Стефан Касъров
  • ISBN 9786191501007
  • Автор Дж. К. Роулинг
  • Издателство Колибри
  • Език Български
  • Брой страници 448
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 x 21 см.
Дж. К. Роулинг
За автора
quote icon

Щастието може да бъде намерено, дори в най-мрачните моменти, ако човек си спомни само да включи светлината.

Дж. К. Роулинг е английска писателка, автор на фентъзи поредицата „Хари Потър“. Книгите ѝ са продадени в около 500 милиона копия по целия свят.

През 1996г. издателство Блумсбъри публикува първата книга за Хари Потър. Тиражът е едва 1000 копия. Днес Harry Potter е глобален бранд, оценяван на около 21 милиарда долара. Поредицата „Хари Потър“, съдържаща 4 195 страници, е преведена (изцяло или частично) на над 75 езика.

Роулинг активно се занимава с набиране на средства за нуждаещите се. Всички приходи, събрани от книгите "Фантастични живптни и къде да ги намерим" и "Куидичът през вековете", също така са дарени.