21,90 лв.

Великите писатели на всички времена

Гита Голдберг
21,90 лв.

Михаил Булгаков разказа историята на един млад и упорит човек, който, мечтаейки да се образован, непрекъснато тровел живота на един библиотекар, досаждайки му непрекъснато с въпроса: какво щ ему препоръча да чете? В крайна сметка, за да се отърве от досадника, библиотекарят му казал, че информацията за всичко ще открие в речника на Брокхаус и Ефрон, който наброявал 82 основни и 4 допълнителни тома.

Упоритият млад мъж започна да чете от буква „А“ препоръчаните му томове, но още на втория том той се изтощил, започнал да се храни лошо, станал разсеян, а на петия започнали да му се случват странни неща:
И така, посред бял ден той видя на улица В., на входа на работилниците, Бана Абул Абас-Ахмет-Ибн-Мохамед-Отман-Ибн-Ал, известният арабски математик с бял тюрбан на главата …

Да, не можеш да обгърнеш необятното. Разбира се, човечеството е дало на света много повече велики писатели, отколкото ние показваме в нашата книга. В нашата колекция са включени писателите, който са безусловно признати в целия свят – Омир, Данте, Сервантес, Шекспир, Лев Толстой, Достоевски. Текстовете ни на практика са кратки животоописания, отколкото преразкази на техните произведения. Животът е съдба, а без съдба, както знаете, няма как да има писател, дори да е надарен със самороден талант. А съдбите на великите писатели много често са не по-малко вълнуващи от техните произведения.

Информация за "Великите писатели на всички времена"
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация