20,00 лв.

Венец от трева, книга 3: Омразата

Колийн Маккълоу
20,00 лв.

Също като трите романа от поредицата „Пръв сред римляните“ и книгите от серията „Венец от трева“ са обемни. Ала макар на страниците невинаги да се разиграват битки или да се водят войни, винаги има някакво политическо събитие, което е не по-малко завладяващо и емоционално от описанието на мащабно сражение.

Гай Марий, шесткратен консул на Рим и герой от Югуртинската война и войната с германите, получава инсулт. Разумът започва да го напуска, но той се е вкопчил в идеята, че трябва да стане консул за седми път, както е било предсказано. Луций Сула, някогашният му съюзник, вече е негов съперник и представлява сериозна заплаха. Подтикван от фиксидеите, възникващи в замъгленото му съзнание, Марий предприема ужасяващи мерки. Сула отвръща на удара и се стига до жестокости и насилие.

Сериозна заплаха за империята представлява Митридат Понтийски, който открай време е трън в очите на Рим, и вече е завладял Анатолия. Сула тръгва на битка срещу него, а губещият разсъдъка си Марий назначава племенника си, младия Юлий Цезар, за върховен жрец на Юпитер. Целта му е младежът да загуби правото си да воюва и никога да не стане пръв сред римляните.

Информация за "Венец от трева, книга 3: Омразата"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21
За автора

Няма добавена информация