20,00 лв.

Внезапна зора

Горан Пауъл
Колибри
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
20,00 лв.

Роман за бойни изкуства Горан Пауъл.

Епичното пътуване на Бодхидхарма донесъл Дзен и бойните изкуства в манастира Шаолин

"Внезапна зора" е епичен исторически роман, който описва историята на Бодхидхарма, известен още като Да Мо. След като постига Просветление, той поема рискованата мисия да отиде в Китай, където да разпространи учението на Буда. Пътят му, след прекосяването на Хималаите, минава през Императорския дворец в Нандзин, а по-късно го води на север в Шаолин.
На бреговете на Яндзъ Бодхидхарма среща младия беглец Ко, когото приема за ученик и го посвещава в Пътя на Дзен и бойните изкуства. Съвместното им пътешествие до легендарния манастир е наситено с опасности и приключения.

Горан Пауъл живее в Лондон с жена си Шармейн и трите си деца. Занимава се с реклама. Горан Пауъл се "обвързва" с джудото през 1972 г. – тогава е на 7 години. През 1984 г. се премества в Лондон и изучава последователно Шотокан карате, Таекуондо и Киокушин. През 2007 г. постига 4-ти дан в Годжу-рю карате, а днес е квалифициран инструктор в Dajdaku Karate Kai (DKK) - един от водещите клубове в Англия, и помощник-треньор на успешния отбор по MMA - DKK Fighters.


"Няма значение дали сте чували за Бодхидхарма, дали се интересувате от бойни изкуства или дали можете да произнесете думата Шаолин, ако имате и най-малък интерес към историческата художествена проза, ще останете заплетени от тази невероятна история. Добра е колкото "Шогун" на Джеймс Клавел, умело написана, изключително приятна и е невъзможно да я оставите. Направо брилиянтна!"
Лоурънс А. Кейн, майстор по бойни изкуства

"Това е приключенски разказ, който преплита история, мит и легенда в забележителна приказка, прераснала в увлекателна и вълнуваща книга.
Като майстор на бойните изкуства и човек, изучавал в продължение на 20 години азиатските нрави, намирам, че "Внезапна зора" е точната смесица между бойни изкуства, история, романтика и философия, която ви ангажира и забавлява от началото до края."
Алън Буриз, 2-ра пехотна дивизия на американската армия, инструктор в школа за разузнавачи снайперисти, писател

"Да се проследи пътят на Бодхидхарма от Индия до Китай е възхитително изжвяване, то е реалистично, богато исторически, с автентични и пълни с живот герои. "Внезапна зора" е онова, което трябва да бъдат романите за бойни изкуства - занимателни, правдоподобни, изпълнени с прекрасни истории."
Крис Уайлдър, майстор по бойни изкуства, автор на бестселъра "Пътят на Санчин Ката"

"Това е книгата, която поклонниците на бойните изкуства чакат от 2000 години."
Крис Крудели

"Четиво, одухотворило древен мит, обречено да се превърне във внушителна приказка за пътешествието на боеца."
Патрик Макарти

"Вдъхновяващ, стремителен, прекрасно написан роман, обикнах го."
Джоф Томпсън, майстор на бойни изкуства, член на BAFTA - Британска академия по филмово и телевизионно изкуство, кинодеец

"Книга, която заплита фантазия и правдоподобни мотиви, за да не позволи на читателя да си поеме дъх."
Айън Абернети

"Превъзходно изваяни характери, същински океан от действие."
Лорън У. Кристенсън

Информация за "Внезапна зора"
  • Език Български
  • Брой страници 420
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация