12,99 лв.

Вода за слонове

Сара Груън
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
12,99 лв.

Великолепения роман на Сара Груън, издаден в над 33 държави и екранизиран през 2011г. - "Вода за слонове".

Животът е най-великото шоу на земята!

Ще се смеете, ще плачете, няма да повярвате на очите си.
Заповядайте, дами и господа!

Приказка за скитника:
Това е история за страст, лудост и прищевки – от пищния блясък на сцената до мръсотията зад кулисите и вълшебния свят на изродите, чудаците и животните от един пътуващ цирк по време на Голямата депресия. Смелост, чувственост и мрачни тайни композират тази приключенска сага, в която момчето-старец Якоб търси изгубеното време. От упоритостта на териера Куини, продавачите на бонбони, дамата-дебелана, момичето от палатката за стриптийз, джуджетата, скитниците, селяндурите и очарованието на слона Роузи, този шедьовър е книга за всичко онова, на което животните могат да научат хората за любовта.

Като младеж Якоб Янковски попада по прищявка на съдбата на един разнебитен влак, който е пътуващият дом на цирк „Братя Бензини” и тяхното „Най-великолепно шоу на земята”. Голямата депресия вече е започнала и за Якоб, сега деветдесетгодишен, светът на цирка, който помни оттогава, е едновременно спасение и ад. Почти дипломиран ветеринарен лекар, Якоб започва да се грижи за менажерията на цирк „Братя Бензини”. Там той среща Марлена, красивата млада звезда на цирка, омъжена за Август, обаятелен, но жесток дресьор на животни. Запознава се и с Роузи, слон, който не се поддава на дресировка – най-голямата сива надежда на треторазредното пътуващо шоу. Между това неправдоподобно трио ще се създаде силна връзка, изкована от любов и доверие, която в крайна сметка ще се превърне в единствената им надежда за оцеляване.


"Красива и хипнотична сага! Имате нужда от този слон в живота си!"
Пъблишърс Уикли

„Тук ще намерите нежната история на първата любов, разказ за убийство, хаос, човешка и животинска бруталност, за целия колорит, който донася със себе си пътуващият цирк...”
Сънди Експрес

Информация за "Вода за слонове"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Бард
  • Брой страници 462
За автора

Няма добавена информация