Магазини
Любими
13,99 лв.

Всички си тръгват

Уенди Гера
Жанет-45
В наличност
100%
13,99 лв.

SKU: 9789544916268

Преводач: Еми Барух

Тегло кг: 0.29

Художник: Ина Бъчварова

ISBN: 9789544916268

Автор: Уенди Гера

Издателство: Жанет-45

Език: Български

Брой страници: 263

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2010

Националност автор: Куба

Размер см: 13 x 20 см.

"Роман-дневник, който разказва за порастването на Ниеве (Снeжанка) в Куба, шумно място, където не се допуска хората да бъдат сами, но изолирано географски и политически. Детството и младостта са наситени с преживявания, които Ниеве невинаги разбира. Дневникът ги пази, за да не ги забрави и някой ден да ги разбере. Политиката е важна част от записките – през отношенията между хората, поезията, картините, радиопредаванията, песните и романите до напускащите творци. "Всички си тръгват", но разделите са част от порастването."
 
Откъс от ревю на Джема Барух, публикувано в "Капитал Лайт"
 
Уенди Гера е родена в Хавана, Куба, през декември 1970.  Вече е утвърден поет, когато на 17-годишна възраст спечелва Наградата за поезия на Хаванския университет (1987).
Първият й роман “Всички си тръгват” (все още неиздаден в Куба) спечелва Награда Bruguera за роман през 2006. Текстът й съдържа спонтанността, характерна за поезията и изпълнителските изкуства, но е представен под формата на личен дневник, в който тя говори открито за Куба отвътре. Романът е преведен на повечето европейски езици.
Уенди Гера завършва режисура за киното, театъра и радиото във Факултета по масова комуникация на Висшия инстутут по изкуствата, Хавана.
 
Включена е в многобройни антологии на кубинската литература издадени в Куба и зад граница.
 
Изнася лекции за кубинската литература в университети и институции в Мексико, Аржентина и САЩ.
 
Публикува свои текстове в различни списания: Encuentro, La Gaceta de Cuba, Nexos, както и в специализирани издания за пластични изкуства.
 
Участва в уъркшопи за писане на сценарии към Училището по кино на Трите свята в Сан Антонио де лос Баньос, Куба, включително “Как се разказва разказ” с писателя Габриел Гарсия Маркес.
 
Работи като режисьор на различни телевизионни програми по Кубинската телевизия.
 
Получава писателски и изследователски грантове от институции в САЩ и Франция.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Уенди Гера

Няма добавена информация