Магазини
Любими
29,90 лв.

Всичко българско и родно, книга 2: Мъдростта на народа

Парнас
В наличност
100%
29,90 лв.

SKU: 9789548483544

ISBN: 9789548483544

Възраст от: 8

Възраст до: 14

Издателство: Парнас

Език: Български

Брой страници: 304

Вид корица: Твърда

Година на издаване: 2018

Размер см: 22 x 29 см.

Изданието на книгата е с твърди корици и цветни илюстрации.

В нея са включени:

  • народни приказки с поука
  • басни и анекдоти
  • пословици и поговорки

Втората книга от Христоматията за деца "Всичко българско и родно" съдържа образци на българското словесно народно творчество, които са съхранили житейската мъдрост и морал на българина през вековете, за да достигнат до нас все така актуални, живи и безпощадно истински. Подборката включва текстове с поука и ни припомня изначалната функция на фолклора - да отправя универсални послания към всички, независимо от тяхната възраст и социално положение. Стремили сме се да се придържаме близко до вариантите на приказките, така, както са записани от събирачите, а не да ги превръщаме в модерна авторска версия.
"Мъдростта на народа" е една семейна книга за споделяне. Заедно да преоткрием възпитателната полезност на народната мъдрост. Така, както е било от векове.
Освен приказки с поука, в сборника са включени още избрани пословици и поговорки, гатанки, легенди, много обяснителна и любопитна информация, свързана с различни аспекти на уютното народно творчество, неговите изследователи и разказвачи.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар