14,00 лв.

Всичко свое нося със себе си

Херта Мюлер
 
Изчерпано количество
Оценка 4.8 от 4 гласа
14,00 лв.

Книга от Нобеловия лауреат за литература Херта Мюлер.

Херта Мюлер, носителката на Нобелова награда за литература за 2009 г., е родена в Румъния през 1953 г. Живее в Берлин от 1987 година. Отхвърля битието под абсолютен контрол в родната си страна и избира свободата на литературата. На български език излизат  "На тоя свят човекът е голям фазан" и "Още тогава лисицата била е била ловец".

"Всичко свое нося със себе си" е романът, с който тази европейска писателка от голяма величина за първи път се появява на българския книжен пазар.
"В коридора баба каза: Знам, че ще се върнеш. Взех това изречение с мен в лагера. То се превърна в мой съучастник. И понеже се върнах, мога да кажа: такова изречение поддържа човек жив заедно със съкровищата му - малките, на които пише "ето ме тук", по-големите, на които пише "помниш ли" и най-хубавите обаче, на които ще пише "там бях аз". Но междувременно знам, че върху моите съкровища е написано: Оставам там. Че лагерът ме е пуснал да се върна вкъщи, само за да прочета, че на моите съкровища пише: Оттам няма да се измъкна.

Информация за "Всичко свое нося със себе си"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Сиела
  • Брой страници 254
За автора

Няма добавена информация