16,00 лв.

Японската класическа литература, меки корици

Братислав Иванов
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,00 лв.

В книгата са включени: историческа предистория на политическата и културна обстановка от дадената епоха, будизъм в Япония, шинтоизъм, история и пътят на японската писменост, художествена проза, класическа вака и поетика.

Братислав Иванов е български японист, автор на трудове по лингвистика и културология и преводач от японски език. Завършва специалността Японски език и литература в Московския държавен университет и специализира в Института за японски език към Японската фондация. През 2009 г. по предложение на японското правителство е удостоен от НВ император Акихито с Ордена на изгряващото слънце за приноси в изследванията на японския език и разпространението му в България.

Новата книга на Братислав Иванов е посветена на японската класическа литература, както тук се определя литературата от периода Кокуфу бунка (Х–ХІ в.). През този период са създадени литературни шедьоври, които в съвременна Япония продължават да се възприемат като ненадминати образци и фундамент на националната идентичност. Естествено, литературата не е остров в културното пространство на разглеждания период. Това разбиране е отразено в структурата и съдържанието на предлаганата книга.

Информация за "Японската класическа литература, меки корици"
  • Брой страници 176
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор България
  • Размер см 16.5 x 23.5 см.
За автора

Няма добавена информация