5,00 лв.

Ястия със сирене от световната кухня

Надя Пери
Хомо Футурус
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
5,00 лв.

Ако желаете да разнообразите и обогатите менюто в своята кухня, сте на правилното място.

В България думата „сирене“ обикновено се използва за бялото саламурено сирене, но всъщност има хиляди видове със свои специфични характеристики, получени в зависимост от вида мляко, технологията, мястото на производство. Общото за всички сирена е, че се получават след коагулация на белтъчините в млякото, обикновено след прибавяне на сирище, след което коагулиралата маса се отцежда от остатъчната суроватка. Следва процес на узряване на сиренето, като през това време то променя вкуса и вида си. Сиренето може да се сервира с вино на официални обеди и вечери, като вечер се сервира между главното меню и десерта или накрая. С различнитие вина се сервира различно сирене. Съчетаването им е цяло изкуство.

Информация за "Ястия със сирене от световната кухня"
  • Език Български
  • Брой страници 146
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация