25,00 лв.

Йордан Радичков в спомени на съвременници

Мария Младенова
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
25,00 лв.

Скъпи спомени за Йордан Радичков, разказани от Григор Вачков, Крикор Азарян, Светлозар Игов, Христо Карастоянов, Татяна Лолова, Иван Кулеков, Светлин Русев, Дончо Цончев и много други.

Публикуваните тук спомени в своята съвкупност създават прекрасна възможност отново да извървим пътя на Йордан Радичков и да усетим пулса на сърцето му, което винаги е бùло за хората, оставяйки по душата му драскотини и рани, които той пропускаше с рядката си способност за всеотзивчивост и всеразбиране, проявявайки мъдрост към случващото се с човека и със света.

При подобни издания най-често се използва хронологичният принцип на подредба, но в този случай той се оказа неудобен, защото голяма част от спомените застъпват едновременно различните моменти от съдбата на Радичков. Поради тази причина авторите са подредени по азбучен ред – според фамилните имена.

В края на сборника са приложени биографични бележки на участниците, които ще бъдат особено полезни за по-младото поколение читатели. Така те ще получат по-изчерпателна представа за личностите, с които Йордан Радичков е общувал.

Прекрасната снимка на корицата дължим на известния журналист и фотограф Иван Бакалов, горещ почитател на Йордан Радичков.

Мария Младенова

Информация за "Йордан Радичков в спомени на съвременници"
  • Език Български
  • Брой страници 448
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2002
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21.5 см.
За автора

Няма добавена информация