20,00 лв.

Йордан Йовков. Архив

Донка Билярска, Василена Билярска (съставител)
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
20,00 лв.

Разровете се в архивите на един от най-обичаните български автори от ученическите ни години.

С този представителен том започваме нова инициатива на издателство „Изток-Запад“ за оповестяването на архивите на класиците на българската литература.

В настоящото издание с архива на Йордан Йовков документите и материалите са групирани в три основни раздела – кореспонденция, лични документи и приложения, всичките подредени по хронологичен принцип.
Включените тук документи са най-пълното издание на Йовковото документално наследство и могат да служат като важна база за проучването на живота на един от класиците на българската литература. Тези документи се публикуват цялостно, без каквито и да било съкращения, като е осъвременен частично само правописът им. Всички доразкрити текстове от съкратено изписване на думи и имена са поставяни в квадратни скоби. Всеки документ се придружава от пореден номер и редакционно заглавие, като са изписвани мястото и датата на съставянето на документа. Посочени са и исковите данни на архива или музея, където те се съхраняват, както и информация за предишни публикации и бележки за имена, събития и произведения, срещани в текста, поместени след съответния документ.

Информация за "Йордан Йовков. Архив"
  • Брой страници 376
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор България
  • Размер см 17 x 24 см.
За автора

Василена Билярска (съставител)

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация