18,00 лв.

За бавното живеене и насладата от живота

Светлозар Желев
Колибри
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
18,00 лв.

Насладата от живота има много лица. Почерпете идеи за повече сладост в живота си от авторите Капка Касабова, Иво Иванов, Гергана Турийска, Георги Господинов и други.

Душата има своя скорост (своя бавност) и литературата е тази, която знае повече за това. Когато разказваме една история, ние всъщност спираме за малко пясъчните часовници, излизаме от текущото време и строим друго, паралелно време. Всеки читател знае, че докато чете, пребивава едновременно в две времена – реално текущото и това на разказа. Да умножаваш времена, е от реда на чудесата, които и физиката не може да обясни. Да забавяш и отлагаш края посредством разказване на истории – също. Спомнете си само Шехерезада, която с всяка разказана история отлага ден след ден смъртта.
Георги Господинов

Бавно. Събудете се бавно, оставете живота да потече във вените ви заедно с глътките чай или кафе. Прояснете мислите си, помислете за деня, за любим човек и любимо място. Отпийте от емоцията. Излезте и свършете нещо добро, накарайте някого да се усмихне, причинете щастие. Направете деня си. Вечерта идва, а с нея и спокойствието на нощта. Животът е ваш. Намерете и се насладете на красотата в него, създайте я, ако не ви стига. Прегърнете и целунете близък, обичайте. И прочетете няколко страници. Бавно и с удоволствие.
Светлозар Желев

Информация за "За бавното живеене и насладата от живота"
  • Брой страници 264
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор България
  • Размер см 17 x 24 см.
За автора

Няма добавена информация