8,95 лв.

За трудностите в живота

Светла Балтова - съставител
Хермес
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
8,95 лв.
След дългогодишното си изучаване на философското учение на Петър Дънов Светла Балтова издава книгата си.
 

Съвременните хора се стремят към блага, но искат да ги получат по лесен начин, без трудности и страдания. Това е невъзможно. За да стане чист и свят, човек трябва да мине през големи трудности и страдания. Иска ли да придобие знание, сила, богатство, човек трябва да работи, да учи, да прилага това, което знае.
Земята е училище. Животът ни е низ от уроци и задачи за разрешаване. Мнозина се оплакват от трудностите в живота си и търсят начин да се освободят от тях – казва Учителя. – Те искат да бъдат щастливи, без да подозират, че щастието се постига при трудности и страдания. Щастието се постига вън от благоприятните условия.
Страданията в живота не могат да бъдат избегнати, но могат да послужат като средство за развитие, за придобиване на нови качества и сила на характера. Учителя дава конкретни указания как да се справяме с трудните моменти, как да преминаваме по-осъзнато през болката и страданието и да ги трансформираме в добро и светлина. И напомня: Каквото и да се случи в живота ви, ще се превърне на добро. Силата на човека е в изпълнението на Божията воля.

Информация за "За трудностите в живота"
  • Брой страници 224
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор България
  • Размер см 12 x 16 см.
За автора

Светла Балтова - съставител

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация