Раници за училище

6 резултата

6 резултата

След годините, отдадени на подготовка в детската градина, е време за следващата стъпка и вече е дошъл моментът да търсите раница за училище на своето дете. Какво трябва да знаете при избирането на ученически чанти? Ако вече сте купували раници за Вашето момиче или момче, когато то е посещавало детска градина, то вероятно знаете основите, които е важно покупката Ви да спази. Качествените детски раници за деца имат немалко общи неща, а в тази категория ще откриете много добри примери как трябва да изглеждат те.

Но ако все пак търсите конкретен ориентир какво трябва да знаете при пазаруването, тук ще научите някои от най-важните правила при подбора.

Как да изберете подходящи модели ученически раници?

Когато избирате каквото и да е за Вашето дете, винаги е важно да съобразите външния вид на покупката си, за да се хареса тя на притежателя си.

Но отвъд това как изглежда чантата има много, на което трябва да обърнете внимание, когато избирате една детска раница за училище. Няколко са най-важните фактори.

Удобството

И тийнейджърите, и малките ученици имат нужда от раници, които да са достатъчно удобни, за да бъдат носени всеки ден. Следователно потърсете модели с регулируеми презрамки, които са дебели, около 4-5 сантиметра, и са подплатени, за да не се впиват в раменете на детето.

За да бъдете сигурни, че изборът Ви ще отговаря на типичните потребности ученически раница с ергономичен гръб е подходящ вариант. Той ще осигури стабилна опора, която ще предотврати опасността от изгърбвания, както и нарушаване на стойката на детето.

За тази цел ще послужат и допълнителните закопчавания, с които някои раници разполагат. Ако ученикът закопчава и коланчето пред гърдите, това ще позволи раницата да не го дърпа назад и тежестта ѝ ще е по-правилно разпределена.

Не забравяйте да съобразите и тежестта на раницата, така че тя да е максимално удобна за Вашето дете. Потърсете модел, който е достатъчно лек, така че, когато изпълните чантата с всички потребни материали, тя да не надвишава 10% от тежестта на ученика.

За най-малките можете да откриете множество модели с вградени колелца или дизайни, които се съчетават с тролеите за раница. По този начин детето няма нужда да носи тежката чанта на гърба си, а може да я дърпа след себе си, когато е на път от и за училище.

Подходящ размер

За да бъдат изпълнени всички важни изисквания, трябва да съобразите размерите на раницата с телосложението на ученика, който ще я носи. По правило чантата трябва да е толкова широка, колкото са раменете на детето или по-малко. По дължина тя не трябва да стига по-ниско от таза и по-високо от втория прешлен на гърба.

Ако избирате раници за първи клас, е препоръчително те да не бъдат с прекалено нетипична форма. В такъв случай не бихте могли да сместите всички потребни материали като големия скицник и учебниците. Причудливите форми ще са подходящ избор, ако децата имат възможност да оставят част от вещите си в училище.

Множество отделения

Стигнахме до темата за обемните материали в чантата на децата, а в тази връзка е важно да съобразите и отделенията на модела.

Започнете търсенето на раницата, която ще бъде най-подходяща за Вашето дете, като съобразите основното отделение с размера на най-големия учебник или със скицника в А4 формат. Ако раницата помества тези материали, без да позволява те да се огъват по краищата, тя е изпълнила най-важното изискване.

След него обърнете внимание на това колко на брой допълнителни отделения са налични в избрания модел. Преценете дали ще бъдат нужни такива за кутията за храна, за бутилката за вода, за дрехите за спорт или за устройства като лаптоп и таблет.

Красив външен вид

Вече споменахме този важен фактор, който влияе на избора на децата. В много случаи родителите смятат, че трябва да направят компромис откъм качеството на моделите, за да открият модел, който да се хареса на техните деца.

В тази категория обаче ще срещнете раници, които не само отговарят на критериите за качество, но и очароват с оригинални дизайни в пъстри цветове и с красиви картини.

Какви модели ще откриете при нас?

Каталогът с предложения на Orange center включва всички от изброените до сега видове модели и дори още.

Тук ще откриете:

  • термо чанти и такива във формата на кутия;
  • ученическа раница, която може да се използва и за спорт или за ежедневието;
  • раници на колелца;
  • модели в комплект с допълнителни аксесоари за училище и много други още.

Защо да се доверите на Orange center?

Когато търсите високо качество, в Orange center можете да откриете един от най-богатите каталози с качествени ученически раници. Марките, които ще срещнете тук, създават продукти от висок клас, които печелят одобрението на децата и техните родители.

Такива са марките:

  • Busquets;
  • Franklin and Marshall;
  • O'Neill;
  • Pepe Jeans;
  • Schneiders и много други.

Ще ги откриете на изгодни цени, а поръчате ли ги онлайн, те ще бъдат при Вас в кратък срок и с безплатна доставка за поръчки над 40 лева.