Рецепти за правене на хляб от цяла Италия, събрани от един от най-известните италиански специалист-готвачи, преподавател по готварство и автор на редица кулинарни предавания и статии: Рита Монастеро.
С изключителна любов към хляба и в търсенето на истории от всички райони в Италия – от Ломбардия до Сицилия, през Лацио и Пулия. Чак до Сардиния.
За хляба трябва да се разказва не като за някаква скучна теория за брашно и мая, температури и печене.
Тази книга е пътуване. Моето пътуване надлъж и нашир, през цяла Италия, през малки и големи градове, от север на юг; в сенките на планините, по бреговете на морета и реки, или през равнините, за да документирам, изследвам и опитам нещо, което рискува да бъде забравено с времето.
Забравените хлябове не са само тези, класическите с вода и брашно; това са също фокачи без квас, подправени с пръжки, или пък сладкиши с груба текстура и селски вкус.
Те са празничните сладки от отминалите дни, които вече не съществуват, когато със сигурност продуктите са били по-сиромашки, но може би точно поради тази причина са били по-специални.
The information below is required for social login