23,95 лв.
Ново

Задача за три кучета

С. Дж. Бенет
23,95 лв.

След като край басейна в Бъкингамския дворец е открито тялото на една от икономките в локва кръв, започва разследване. От полицията смятат, че смъртта ѝ е резултат от нещастен случай, но кралицата е на друго мнение. Тя отново се заема с разследване, изпълнено с повече обрати, отколкото би могла да предположи. С помощта на своята доверена помощничка Роузи Ошоди, „Началството“ започва да подрежда и преценява фактите. Да, тя може да е жена, при това на солидна възраст, но именно фактът, че някой може да я подценява, ѝ дава допълнително предимство.

Много неща могат да убягнат на всеки, но не и на кралицата. Освен това тя има възможност да размишлява за всичко, което я тревожи, по време на ежедневните разходки със своите три кучета. Оказва се, че няколко жени от дворцовия персонал са станали жертви на тормоз с анонимни писма. След като и Роузи получава такова писмо, Нейно Величество се заема сериозно да разреши случая. Но дали ще успее да го направи, преди убиецът да набележи следващата си жертва?

С. Дж. Бенет отново ни впечатлява с интригуваща мистерия, в традициите на британските криминални класики. Но на мястото на мис Марпъл, кралица Елизабет се проявява като безпогрешен детектив, който правилно разчита всяка следа и успява безкрайно елегантно и небрежно да разпита всеки, за да получи нужната ѝ информация. За пореден път се убеждаваме в нейните качества, превърнали я още приживе в легенда. Всичко от ежедневието ѝ е представено напълно автентично, а отношенията със съпруга ѝ Филип гарнират с приятна доза хумор криминалната интрига.

Информация за "Задача за три кучета"
  • Език Български
  • Брой страници 432
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2024
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация