14,00 лв.

Заеко, бягай

Джон Ъпдайк
 
Изчерпано количество
Оценка 4.5 от 3 гласа
14,00 лв.

Скандална книга от Джон Ъпдайк.

Една от 100-те най-често забранявани книги на XX век. Една от 100-те най-забележителни книги на всички времена.

Истината е, че ти си чудовищен егоист. Ти си страхливец. Не те интересува кое е правилно и кое е погрешно, ти не уважаваш нищо друго освен своите най-лоши инстинкти.

Доскоро Хари Енгстръм-Заека се е радвал на безгрижен и славен живот. Сега той е нещастен млад баща от предградията. На 26 години Хари е приклещен в капана на съмненията и неудовлетвореността. Зарязва семейството си и поема по дългия път към себе си. Лута се в лабиринтите на самотата и семейния дълг, на собствените си желания и обществените порядки, секса и духовността. Но Заека неизменно вярва, че е избрал правилната посока и е прекрачил невидимата граница към спасението.

"Заеко, бягай" е обявен за един от 100-те най-добри романи на всички времена, а неговият автор е носител на многобройни отличия, сред които и наградата "Пулицър". За поредицата с главен герой Заека, самият Джон Ъпдайк казва, че е "хроника на съдбата на моя герой и нашата страна".

Информация за "Заеко, бягай"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Ера
  • Брой страници 364
За автора

Джон Ъпдайк е американски писател, поет и литературен критик, роден на 18 март 1932 година в Рединг, Пенсилвания. 

Книгата му „Заеко, бягай“, публикувана през 1960 година, дава начало на най-известната му поредица, заради която Ъпдайк печели награда „Пулицър“.  

Публикувал е 22 романа и още дузина сборници с разкази, наред с поезия, литературна критика и детски книги.