25,00 лв.

Замъкът на шапкаря

Арчибалд Кронин
Фама 1
Наличен
Оценка 5.0 от 4 гласа
25,00 лв.

Романът, който превърна Арчибалд Кронин в един от най-четените и обичани съвременни писатели, преиздаден, още по елегантен.


След като е принудена от баща си да напусне училище и да прекъсне всякакви връзки с външния свят, Мери Броуди става затворник в собствения си дом. Защото замъкът на шапкаря е именно това - затвор, в който тираничният, горд и нарцистичен Джеймс Броуди държи в страх и подчинение цялото си семейство. Но има по-силни неща от страха и едно от тях е любовта. Когато Мери се влюбва в младия ирландец Денис и решава да се опълчи на волята нашапкаря, това води до низ от трагични събития, които ще разтърсят из основи целия замък.

Често сравняван с Дикенс, Томас Харди и Балзак, шотландският белетрист Арчибалд Кронин (1896 - 1981) е един от най-популярните и успешни автори на ХХ век. Сред най-известните му творби са "Цитаделата", "Замъкът на шапкаря", "Ключовете на кралството", "Дървото на Юда", "Приключения в два свята" и "Пътят на д-р Шенън". Книгите му са издадени в над 20 милиона екземпляра и са преведени в много страни по света.

"Замъкът на шапкаря" е феноменална творба, най-добрият роман, написан между двете световни войни."
Хю Уолпул

"Необикновено мощна, вълнуваща и четивна творба, добила изключителна популярност не само във Великобритания, но и по света."
Herald Scottland

"Кронин е първокласен разказвач с безкористна любов към истинската човечност."
Time
Информация за "Замъкът на шапкаря"
  • Език Български
  • Брой страници 630
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Размер см 14 x 21 см.
Арчибалд Кронин
За автора

Роден е в село Кардрос, Шотландия, Кронин е единствено дете на майка протестантка Джеси Кронин и баща католик Патрик Кронин. На ранна възраст той става студент в академията в шотландския град Дъмбартън и печели много състезания за литература. Благодарение на изключителният си талант Кронин получава стипендия за специализиране на медицина в Университета в Глазгоу. Именно там той се запознава с бъдещата си съпруга Агнес Мари Гибсън. През 1919 г. той завършва с отличие.