17,99 лв.

Напаст, книга 1: Заразата

Гийермо дел Торо, Чък Хоган
Артлайн Студиос
Изчерпано количество
17,99 лв.

Те винаги са били тук.
Вампирите.
Гнездят и се хранят.
Скрити в тъмнината.
Дебнещи.
От хилядолетия.
Но сега правилата на древен договор са престъпени и балансът е нарушен.
Настъпва техният час.

Боинг 777 пристига на летище Кенеди и рулира към своята писта, когато изведнъж замира.
Всички сенници на прозорците са спуснати.
Всички светлини са загасени.
Всички канали за комуникация мълчат.
Екипите на земята не могат да дадат отговор какво се случва и затова на помощ е извикан екип от центъра за борба с биологичните зарази.
Доктор Еф Гудуедър, ръководител на спешното звено приема обаждането и се качва първи на борда на самолета.
Това, което открива, смразява кръвта във вените му.В една заложна къща в Испански Харлем бившият професор, оцелял след Холокоста, Абрахам Сетракян знае какво се случва и знае, че е настъпил моментът и войната започва...
Започва битка от библейски мащаб, след като вампирски вирус заразява Ню Йорк и продължава да се разпространява по улиците.
Еф и Сетракян, заедно с техния разнороден екип, трябва да открият начин да спасят града преди да стане твърде късно.Създателят на наградения с Оскар Лабиринтът на Фавна и носителят на наградата "Хамет" въплъщават въображението си в този дързък, епичен роман за ужасяващата битка между човека и вампирите, която застрашава съдбата на цялото човечество.
Това е първата част на една вълнуваща трилогия, изключително събитие на световния литературен пазар.
"Първата част от трилогия, изплетена с омагьосваща интрига. Наистина незабравима история, от която не може да се откъснеш, след като прочетеш първата страница."
Клайв Къслър"Дръжте лекарствата си за сърце наблизо: Заразата може да ви завладее - достатъчно страховита е, за да убива. Обичам я."
Грегъри Макгуайър"Дел Торо и Хоган са създали вкусно призрачна страховита история, която буквално ще накара космите по врата ви да настръхнат. "Заразата" е мястото, където Брам Стокър среща Стивън Кинг и Майкъл Крайтън. Просто не е възможно да се направи по-добре."
Нелсън Демил"Кръв и апокалипсис, смесени в една ужасяваща история, която е сякаш изтръгната от горещите заглавия на пресата. Невероятно живописна, със страхотен ритъм. "Заразата" едновременно те завладява и ужасява. Нямам търпение да видя къде ще ни отведат Дел Торо и Хоган."
Джеймс Ролинс"На всеки няколко десетилетия вампирският жанр започва да залязва и страхът от Неживите умира в нас. Но точно тогава се появява Ричърд Матисън или Стивън Кинг и... статутът на вампирите се възстановява. Този път сред съживителите са Гийермо дел Торо и Чък Хоган с техния нов ужасяващ роман "Заразата, достоен наследник на Аз съм легенда и Сейлъмс Лот."
Дан Симънс

Информация за "Напаст, книга 1: Заразата"
  • Език Български
  • Брой страници 480
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2009
  • Националност автор Мексико
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация