Магазини
Любими
12,00 лв.

Земята и небето на Жак Дорм

Андрей Макин
Леге Артис
В наличност
0%
12,00 лв.

SKU: 9789548311342

Преводач: Мария Чакърова

Тегло кг: 0.2

ISBN: 9789548311342

Автор: Андрей Макин

Издателство: Леге Артис

Език: Български

Брой страници: 190

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2012

Националност автор: Франция

Размер см: 14 x 21 см.

Роман от руския автор Андрей Макин.

"Земята и небето на Жак Дорм" е роман, замислен като своеобразно продължение и коментар на "Френското завещание". Макар и по-реалистичен и фактографичен, в продължението на тази псевдоавтобиография, напълно в духа на постмодернистката игра с читателя, Макин разрушава дистанцията между текста и автора, подчертавайки превъзходството на автобиографичния мит над реалността.

Андрей Макин е роден в Сибир през 1957 г. Завършва висше образование в Москва, преподава философия в Новгород, сътрудничи на литературни списания, има неприятности с режима на Брежнев. По време на перестройката емигрира, защото бизнесът според него убива всяко литературно творчество. Пристига в Париж през 1987 г. и започва да пише на френски, "за да не бъде преследван от твърде близките сенки на Чехов, Толстой или Достоевски". Изпраща ръкописите си на различни издатели, като ги представя за "преводи от руски", за да събуди по-голям интерес, но получава оскърбителни откази. Макин не отстъпва, многократно променя името си, заглавията, пренаписва първите страници, продължава неотменно да изпраща своите текстове. През 1990 г. успява да публикува първия си роман "Дъщеря на един герой на Съветския съюз". Признанието на публиката и на критиката идва с четвъртия му роман "Френското завещание" (1995), за който му присъждат наградите "Гонкур", "Медиси" и "Гонкур на учениците". Цялото творчество на Макин е написано на френски език. Романите му са преведени на трийсет езика. На българския читател е познат с романа "Музиката на един живот".

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Андрей Макин

Няма добавена информация