15,90 лв.

Жената-чудо: Вестител на войната

Лий Бардуго
Сиела
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,90 лв.

Силата има лице на жена. Войната ще е безмилостна.

Част от поредицата DC Icons.

Първата книга от смайващата серия на DC с истории за обичаните им герои и злодеи: Жената-чудо, Супермен, Батман и Жената-котка.

Принцеса Даяна винаги е копнеела да се докаже пред сестрите си - легендарните амазонки. Но когато дългоочакваната възможност се появява, тя изпуска шанса си за величие и нарушава закона на амазонките, рискувайки да бъде пратена в зигнание - и всичко това, само за да спаси смъртен. Момичето, което тя спасява от сълбините на морето, обаче не е обикновено.

Единственото, което Аля Кералис иска, е да се измъкне за малко от зоркия взор на по-големия си брат и да поживее като нормален тийнейджър на летен лагер. Но тя не знае, че я следят хора, които мислят, че самото ѝ съществуване е опасност за света. Когато бомба унищожава круизния ѝ кораб, Аля е спасена от тайнствено момиче с невероятна сила. Ужасната истина излиза наяве - Аля е Вестител на войната, потомък на легендарната Елена от Троя, обречена да носи вохна, реки от кръв и нещастие на всяка своя стъпка.

Двете момичета застават рамо до рамо срещу армия от врагове - простосмъртни и божествени - решени или да унищожат Всетителя, или да го подчинят на свои цели. Дали ще са готови да направят най-голямата жертва? Защото ако има някаква надежда да спасят света на хората и на боговете, те трябва да се изправят пред унищожиелната вълна на войната.

Информация за "Жената-чудо: Вестител на войната"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21 см.
Лий Бардуго
За автора

Лий Бардуго е бестселърова писателка в жанровете фантастика и фентъзи.
Родена е на 6 април 1975 г. в Израел. Израства в Южна Калифорния в долината Сан Фернандо. Завършва английска филология с бакалавърска степен в Йейлския университет. След дипломирането си работи областта на рекламата, журналистиката и дори в грима и специалните ефекти.

Първият ѝ роман „Сянка и кост“ от поредицата „Гриша“ е издаден през 2012 г. Поредицата е издадена в над 50 страни по света в над 4 милиона екземпляра. През 2021 година Netflix излъчва първия сезон на сериала, заснет по книгите.