18%
Промо цена 24,52 лв. Редовна цена 29,90 лв.

Жените от шато Лафайет

Стефани Дрей
Промо цена 24,52 лв. Редовна цена 29,90 лв. Спестяваш 5,38 лв.

Повечето замъци са отбранявани от мъже. А този – от жени.

Макар и легендарен, маркиз Дьо Лафайет – герой от Американската и Великата френска революция и един от бащите на западната демокрация, е второстепенен персонаж в този вълнуващ исторически роман. В центъра на сюжета са родният му замък във Франция, който е символ на свободата и смелостта, и три забележителни жени, борещи се да съхранят наследството му и най-съкровените идеали на човечеството.

Адриен дьо Лафайет е съпругата на маркиза, извършила невъобразими саможертви, за да го подкрепи в съдбовната му кауза. Беатрис Чанлър е нюйоркската светска дама и филантроп, която по време на Първата световна война купува порутеното шато и го преобразява в убежище за хиляди болни и осиротели деца. А Марта Симон е учителка и скулпторка, отраснала там и превърнала се в спасителка на еврейчета в окупираната от нацистите страна през Втората световна.

Умело преплитайки тези три вдъхновяващи истории, писателката Стефани Дрей изгражда епична и завладяваща сага за женската сила и смелост, за любовта и дълга, за справедливостта и свободата във всичките ù форми. „Жените от шато „Лафайет” обхваща над сто и петдесет години и три от най-мрачните периоди в човешката история, за да ни изпрати безценното послание, че доброто все пак съществува и трябва да го пазим. И че всеки от нас е „само един камък, но обединени от обща цел, се превръщаме в крепост, която не може да бъде разрушена”.

Информация за "Жените от шато Лафайет"
  • Език Български
  • Брой страници 640
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация